Fråga #18: Kommunal verksamhet, Landsting eller förening?

Är ni som beställare en organisation inom kommunal verksamhet, statlig-/offentlig verksamhet, en förening som vill spela minecraft tillsammans eller ett företag? Självklart kan ni få en egen server!

Är du som beställare verksam inom kommunal verksamhet, landsting, skola, en förening eller företag? Självklart kan ni också spela minecraft med era egna världar hos oss.

 

Via kontrollpanelen skapar ni enkelt olika världar för tex olika projekt, workshops och liknande.

Ni kan ha flera olika världar på samma server och du ställer enkelt in via kontrollpanelen hur många som får spela på respektive värld, det är även i kontrollpanelen du justerar minnesinställningar.

 

Har ni en värld som alltid är igång och som många spelar på? Ge denna värld mycket minne - helst minst 4GB redan från början så att allt flyter på som det ska!

 

Har ni tillfälliga världar för workshops skapar du enklet dessa via kontrollpanelen. Du kan till att börja med använda 10st olika världar samtidigt men behöver du fler än 10st aktiva världar samtidigt så kontaktar du bara vår kundservice så ger vi er kostnadsfritt tillgång till flera samtidiga världar. Tänk på att varje värld använder minne i er server. Vet du med dig att ni kommer behöva fler än 10 värdlar redan från början så rekommenderar vi tjänsten anpassad minecraftserver, du behöver definitivt mer än 4GB minne!

 

 

Beställare: Du som gör beställning hos oss har befogenhet att beställa tjänsten för ert företag/organisation. Har du ej befogenhet att teckna avtal för er verksamhet kan du skicka in ett kopia på papper som styrker att du fått befogenhet att ingå avtal för er verksamhet eller uppge en firmatecknare som kontaktperson för beställning.

 

Kontaktperson: Kommunikation mellan er och oss rörande beställningen och tjänsten kommer i första hand att ske med den person du uppger som kontaktperson för er beställning (namn, telefonnummer och epostadress).

Den kontaktperson ni anger är den som kommer att sköta frågor kring tex lösenord till kontrollpanelen där ni skapar era egna världar.

 

 

E-postadress: Vi godtar aldrig epostadresser av typen hotmail, gmail eller liknande för beställningar som görs till organisationer utan du använder din företagsepostadress, kommunala epostadress eller liknande. 

 

Vi tar ej emot falska beställningar, att beställa i någon annans namn är brottsligt. Saknar du e-posttjänst? Hör med er firmatecknare eller verksamhetsansvarig.

Har du frågor inför er beställning? - ring oss gärna så hjälper vi er med eventuella frågor kring beställningsformuläret och tipsar om den tjänst som passar er bäst.

Det underlättar för både er och oss om den e-postadress du anger vid beställning bör gå till kontaktpersonen hos er som sköter tekniska frågor, det är viktigt att vi kan nå er via e-post och det är även från denna epostadress ni mailar till vår support för tex frågor kring inloggning.

 

 

Organisationsnummer: Tänk på att ni ska ange organisationsnummer istället för personnummer vid beställning om det är er organisation/företag/förening som ska stå som beställare. Detta är även viktigt för er ekonomiska redovisning och för att kostnaden ska kunna hamna rätt i er organisation. 

 

Använder er verksamhet en inläsningstjänst för fakturor är det sannolikt att ni måste ta emot räkningar i pappersformat; välj då pappersfaktura och uppge inläsingstjänstens postadress. Behöver ni ha separata postadresser för olika typer av ärnden kan er kontaktperson kontakta oss i efterhand och lägga till detta.

 

 

Moms läggs naturligtvis alltid på alla våra fakturor (det är redan inräknat i priserna du ser här på minecrafthosting.se).

Momsbeloppet / er faktura hanterar er ekonomiavdelning eller motsvarande precis som för andra inköp, i er redovisning kan ni exempelvis i efterhand dra av momsen precis som ni gör för andra inköp. Det är viktigt att du anger ert organisationsnummer för att allt ska bli rätt hos er ekonomiavdelning.

Har du en enskild firma är det som regel ditt personnummer som är organisationsnumret.

 

Anger du personnummer: Ska minecraftservern bokföras som ett utlägg för en anställd kan du stå som privat beställare och då är arbetsgivaren aldrig inblandad i någon fråga, information som lösenord och räkningar skickas till dig och avtalet är mellan dig som privatperson och oss - inte arbetsgivaren. Moms kan sannolikt ej dras av för inköp gjorda av er personal. Således: repressenterar du en kommunal verksamhet, är ni en skola, förening eller liknande så är det med största sannolikhet ert organisationsnummer ni ska uppge vid beställning.

 

Är ni en förening som ej är berättigade att dra av moms ska ni sannolikt ändå uppge ert organisationsnummer, anger du ett personnummer är det innehavaren av personnumret som är ansvarig för avtalet, tar emot fakturor och sköter kontakter med oss för frågor rörande tjänsten och support.

 

Är det många hos er som behöver komma i kontakt med vår support?

Tänk på att det är den som är kontaktperson för er tjänst som är ansvarig och har möjlighet att kontakta vår support och tex beställa nya lösenord eller få support. Det är er kontaktperson som ställer in era sekretessinställningar. Om andra personer behöver komma i kontakt med oss kommer vi i utgångsläget enbart kunna hänvisa till er kontaktperson. Via våra supportavtal kan vi erbjuda lösningar där flera personer hos er kan komma i kontakt med oss. Det är då viktigt att er kontaktperson meddelar oss vilka riktlinjer ni vill ha för frågor kring lösenord till er kontrollpanel och tilläggsbeställningar.

 

Sekretess- och säkerhetsinställningar

Ni kan helt och hållet anpassa sekretessinställningarna så de passar er verksamhet, är du kontaktperson - ring vår kundservice efter beställning så går vi igenom precis hur ni vill ha inställningar och eventuella begränsningar.

Tips på inställningar:

 - Ni meddelar oss ett lösenord som personer som ringer in för er räkning måste uppge för att få utnyttja ert supportavtal.

 - Ni meddelar oss begränsningar för tilläggsbeställningar, exempelvis enbart kontaktperson är behörig att beställa till fler tjänster som ska debiteras ert konto.

 - Vår support får ej besvara frågor kring ert konto annat än till personer som ni meddelat oss i förväg och på de vis ni meddelat oss.

 

Alla våra kunder har alltid möjlighet att anpassa inställnigar för sekretess och säkerhet kring hur vi arbetar med er, hur uppgifter för ert konto hanteras och vem som har befogenhet att göra vad osv. Har ni ett företag, förening eller offentlig verksamhet är i regel firmatecknare dessutom alltid behörig att få göra ändringar i tjänsten, begära ut lösenord och liknande. Ring oss gärna så hjälper vi er ställa in allt precis så som ni vill ha det.

 

Minne - Viktigt då ni är många som spelar samtidigt!

Vi vill att er tjänst ska fungera smidigt. Vi vet att det förekommer att andra säger att det räcker med si och så mycket arbestminne för en minecraftserver. Ofta är dessa siffror tagna rejält i underkant och tar inte med i beräkningen att alla ska vara inloggade samtidigt och verkligen spela. Våra minecraft-servrar är optimerade för just minecraft och mycket snabba. Du får bästa möjliga prestanda och vi överbokar aldrig servrar vilket innebär att du är garanterad att era systemresurser som tex just minne alltid kommer att finnas tillgängligt.

För att er spelserver ska fungera bra och för att era spel ska flyta på utan avbrott är det viktigt att ni har tillräckligt med minne. Ta gärna i i överkant redan från början så slipper ni onödiga avbrott. Här kan du läsa mer kring tips på minne.

Det är enkelt att i efterhand uppgradera: läs mer om hur uppgraderar en befintlig server hos oss.

 

Står ni och tvekar mellan stor och anpassad server?

Det är alltid enklast att ta i i överkant från början och det är troligt att era världar kommer växa, ni kommer få flera spelare och även vilja starta nya världar för olika projekt eller för att testa funktioner mm. Kommer ni vara fler än 10 spelare och ha flera världar igång redan från början - gör er inte otjänsten att spara några kronor genom att välja stor minecraftserver utan välj istället direkt anpassad minecraftserver och lägg på minne så ni klarar er ett tag, tex 8GB eller 16GB.

Du ser enkelt i kontrollpanelen hur mycket minne som används och kan i efterhand uppgradera med ytterligare minne vid behov.

 

Den anpassade minecraftservern ger er så mycket mer prestanda och möjligheter att utöka på lång sikt:

  • Fler samtidiga spelare.
  • Flera olika världar.
  • Många samtidiga spelare på flera olika världar på en och samma tjänst.
  • Möjlighet att växa vid behov, hundra spelare eller fler om er server blir populär.
  • Dedikerade resurser
  • Möjlighet till automatiserad extern säkerhetskopiering.

 

Tycker du att det är svårt att avgöra vilken tjänst som passar er bäst? Ring oss gärna på 08-91 55 44 så hjälper vi er.

Här kan du läsa mer om hur du kan kontakta oss.

 

 

Läs mer om våra olika paket inom minecraft hosting: