Fråga #14: Hur kan man automatiskt radera de äldsta arkiv-filerna?

Funktionen för automatiserade, schemalagda säkerhetskopieringar av alla världar på servern kan kompletteras med funktion för automatisk radering av de äldsta backup-filerna

När du väl ställt in att din spelserver automatiskt gör säkerhetskopior av alla världar så kommer du så småningom att stöta på problemet att om du glömmer att radera gamla arkiv så finns till slut inte någon plats för nya säkerhetskopior.

Nu har du tre alternativ

1. Fortsätta att manuellt radera säkerhetskopior och riskera att nya backup-filer inte kan skapas om du ej hinner radera gamla arkiv.

2. Uppgradera lagringsutrymmet för servern (läs mer om uppgradering).

3. Kontakta support och få hjälp med automatisk radering av gamla säkerhetskopior.

 

En lång rad inställningar går att göra kring den schemalagda raderingen av bacukp-filer, börja med att kontakta support så hjälper vi dig att reda ut eventuella frågetecken och ställer in allt på det sätt som passar er bäst!

 

Tänk på:

 - Du meddelar support namnet på de världar som ska få automatisk radering varje dag. Du kan nu inte ändra namnet, gör du det så kommer radering inte att fungera.

 - Lägger du till nya världar måste du meddela support namnet för dessa om även deras backup-filer ska raderas med automatik.

 - Tar du bort en värld så meddelar du support detta så att den schemalagda raderingen även kan tas bort.

 - Om du manuellt raderar eller skapar backup-filer så kommer även dessa att hanteras av raderingen.

 - Du meddelar oss hur många versioner du vill spara, tex 5st per server. Finns färre än 5st arkiv (eller hur många du väljer) så kommer ingenting att hända.

 - Om världarna växer så kan lagringsutrymmet behöva utökas alternativt man får inte plats att behålla lika många säkerhetskopior.

 

Har ni väldigt många världar på en och samma server - varför inte beställa till en eller ett par servrar och fördela dem över några olika, separata system, dels slipper ni ha alla ägg i samma korg men vi kan även hjälpa er att på ett bra sätt fördela belastningen så att ni får maximal prestanda för varje server och därmed en bättre spelupplevelse! Läs mer om att: hyra minecraft server