Fråga #12: Hur många världar kan man ha samtidigt (på en och samma server)?

Vi begränsar inte hur många olika världar du kan ha. Varje värld behöver minne (RAM-minne) när den körs och är aktiv men och även lagringsutrymme för att kunna sparas och säkerhetskopieras.

Du kan själv justera inställningarna via kontrollpanelen.

På samma vis som med antalet användare för varje värld så kan ni själva skapa och ändra världar. Det går att ha en eller flera olika världar på en och samma server.

Varje värld använder minne i servern, lägg till mer minne för att kunna ha flera olika världar. Vi rekommenderar minst 512MB minne (RAM-minne) per värld, detta brukar räcka för ca 2-4st spelare.

Ska ni ha flera världar, lägg till mer minne. Vi rekommenderar inte lägre än 512MB per värld om det är få spelare eller 1GB per värld om ni blir upp emot 3-6st spelare. Är ni 6-8st spelare eller fler och har många olika världar så finns möjligheten att ha en värld per server och istället ha flera olika servrar, då brukar det räcka med ca 4GB per server.

Det är möjligt att starta och stoppa de olika världarna, behöver ni inte ha alla världar aktiva samtidigt är det möjligt att omfördela minnet.

Varje värld behöver en egen port. Det går inte att ha flera olika världar igång samtidigt med samma port. Skulle ni behöva öppna fler portar så hjälper vår kundservice er med detta!

För riktigt stora spelservrar rekommenderar vi Dedikerad Server, en lite kraftfullare serverhostingtjänst. Vi erbjuder även färdiga virtualiseringsplattformar för dig som behöver kunna administrera all teknik själv.