FAQ #24: Problem att logga in i världen (failed to verify username, failed to login to server)

Har du problem att logga in i världen? Det är ofta enkelt att åtgärda felet!

Får du ett felmeddelande när du försöker logga in i spelet på din värld?

Det är enkelt att åtgärda.

 

Steg 1 - världen är inte igång eller nåbar

Börja med att logga in på kontrollpanelen på din spelserver (med webbläsare) och kontrollera att världen är igång.

Är den aktuella världen inte igång kan det finnas flera orsaker till att den stannat, tex slut på minne.

När du försäkrat dig om att världen är igång, kontrollera så att det inte finns flera olika världar som använder samma spelport. Varje värld måste ha en unik port. Behöver du fler spelportar kontaktar du bara oss på support så öppnar vi fler spelportar åt dig.

 

Steg 2 - minecraftklienten kan ej verifiera licensen

I din dator, starta minecraft-klienten och logga in i spelet. Får du felmeddelandet "Failed to verify username"; stäng klienten, starta den på nytt och logga ut. Logga in på nytt (du behöver ditt användarnamn och lösenord) och logga in i spelet på nytt.

 

Steg 3 - minecraftservern kan ej verifiera licensen

Kan du fortfarande inte logga in i världen och du har kontrollerat att din klient fungerar som den ska och att världen är igång som den ska så är felet att autentiseringsservrarna hos minecraft har en tillfällig driftstörning. Detta inträffar inte ofta som tur är men det har historiskt inträffat ett flertal gånger per år. Det som händer rent tekniskt är att din spelserver verifierar varje användares licens när de loggar in i spelet. Får servern inte kontakt med minecrafts (Microsofts) autentiserings-servrar så kan spelare inte logga in. Det enda sättet att komma runt detta är att antingen vänta tills att Microsoft åtgärdat felet eller att stänga av kontrollen i din värld.

För att stänga av kontrollen av licens vid inloggning går du till server.properties på respektive värld som ska ändras och ändra värdet för inställningen online. Finns inte värdet online så lägger du till det längst ned. Vid normal drift ska värdet för online vara true men om du vill stänga av kontroll av licenser så ändrar du till: false. Stoppa och starta servern på nytt så kan alla logga in men tänk på att nu görs ingen kontroll av användare och vem som helst kan logga in och hitta på vilket användarnamn de vill.

 

 

Relaterade felmeddelanden:

Failed to login: Invalid session (Try restarting your game) - detta felmeddelande visas när du har loggat in med ett gammalt lösenord. Ditt lösenord har bytts sedan du loggade in och du behöver logga ut och logga in på nytt med det korrekta lösenordet.