Demo-servrar

Vi har ett antal olika demo-servrar för dig som vill prova på att spela innan du bestämmer dig för att köpa en tjänst.

Kanske vill du se att er anslutning via mobilt bredband räcker till (det brukar det göra!) eller har andra frågor och då är du självklart välkommen att se efter själv i någon av våra demo-miljöer.

 

Skulle du stöta på några frågor så är du självklart välkommen att kontakta vår support direkt så hjälper vi dig gärna att se till att tex alla inställningar är som de ska!

 

Minecraft

Demoservrar som är tillgängliga just nu är:

 

Servernamn: demo.minedcrafthosting.se

Port: standard (behöver normalt ej anges)

Övriga inställningar: Du ska inte behöva göra några andra inställningar utan du startar helt enkelt bara ditt minecraft-program på din dator och ansluter till servern direkt.

 

Gör så här:

Steg 1: Starta minecraft på din dator (eventuellt behöver programmet uppdateras, följ i så fall bara instruktionerna eller välj att uppgradera vid ett senare tillfälle).

 

Steg 2: Välj "Play" (stora knappen längst ned i mitten)

 

Steg 3: Välj "Multiplayer" (knappen i mitten, under Singleplayer).

 

Steg 4: Välj Direct Connect (knappen längst ned i mitten)

 

Steg 5: i fältet "Server Address" ska du ange följande värdnamn: demo.minecrafthosting.se. Du ska inte ange någonting annat, ingen port, mellanslag eller andra tecken utan klicka bara på "Join Server". Nu ansluts du till vår demo-server.

 

Väl ansluten till servern gäller sunt förnuft, prova gärna att åka runt och leta efter någon av de överraskningar vi lagt in i världen men gör ingenting som kan störa andra spelare eller oss, använd vårdat språk och bete dig mot andra som du vill att de ska bete sig mot dig. Skulle någon mot förmodan missköta sig på servern så "bannar" vi det användarnamnet. Kontakta gärna vår kundservice om du stöter på några frågor.

 

Minecraft gör för övrigt utmärkt att spela även under Linux tack vare att spelet är java-baserat. Det är enkelt att spela under Linux och det tar inte mycket prestanda i anspråk av datorn.

 

Project Zomboid

Project Zomboid Multiplayer är ett annat spel som vi också erbjuder demo-server för.. Servern heter: zomboid.minecrafthosting.se och för att ansluta gör du så här:

 

Steg 1: Starta Steam på din dator och starta spelet "Project Zomboid". Du kan tex högerklicka på spelet i listan över dina spel i Steam och välja "Play". Nu startas spelet.

Steg 2: Klicka på den svarta rutan för att "skippa" vidare till själva startsidan för Zomboid. Nu visas en meny längst ned. Klicka på "Join Server".

 

Steg 3: I dialogen "Add Server" ska du nu fylla i följande:

 - Servername: server01

 - IP: zomboid.minecrafthosting.se

 - Port: 16261

 - Server Username: ditt användarnamn som du vill använda.

 - Password: ditt lösenord som du vill använda.

 

När du spelat en stund och vill avbryta kan du spara genom att klicka på escape och därefter på "options" och därefter "save".

 

Vi har en begränsning på antal samtidiga spelare på demo-servern, skulle du inte kunna logga in så är det för att demo-servern är full. Vänta en stund och försök igen, beställ en egen server och kom igång direkt eller kontakta vår kundservice och be snällt om att vi ska utöka platserna på demo-servern så kanske vi gör det ;)

 

Ha det så roligt och tänk på att uppföra dig mot andra som du vill att de ska uppföra sig mot dig. Vill du slå på/av PVP så använder du den lillla gröna ikonen nere i högra hörnet.

 

Project Zomboid går för övrigt utmärkt att spela under Linux. Du installerar Steam under Linux, vilket också fungerar mycket bra, och låter spelet installera precis som vanligt. Varken Steam eller Project Zomboid ställer särskilt höga krav på prestanda. I vårt test-labb har vi använt Nvidia GeForce 660-kort men det fungerar troligtvis utmärkt med betydligt enklare kort än så.

image image image