Minecrafthosting.se drivs av och använder enbart högpresterande serverplattformar från compartment serverhotell detta för att du som kund ska kunna försäkra dig om att era spelservrar fungerar så bra som möjligt, är tillgängliga och ger dig rätt spelupplevelse.

 

Vi använder robusta VPS-tjänster och andra serverhostingtjänster för vår skräddarsydda minecrafttjänst.

Bland fördelarna för dig som användare finner du:

 - Enkelt webbaserat gränsnitt för att hantera världar.

 - Beprövad teknik som fungerar.

 - Du kommer snabbt igång och kan börja spela.

 - Låg kostnad.

 - Vi sköter allt tekniskt, ni slipper driftstkostnader (där inte minst elkostnader lätt kan skena iväg om man försöker få tekniken att fungera själv).

Minecraft-serverhosting fungerar hos oss som de flesta av våra serverhostingtjänster i allmänhet och i synnerhet våra spelserverhostingtjänster.

 

Sedan 1990-talet har vi arbetat med hosting av affärskritiska servrar och webtjänster samt även spelserverhosting, något som faktiskt är minst lika krävande som tex drift av en epostplattform för ett större företag. I och med att blixtsnabb direktkommunikation mellan spelare och server är ett absolut måste och precis hela tiden så ställer det höga krav på oss som sköter driften för våra kunders servrar.

 

Vi var tidigt pionjärer inom bland annat 64-bitstekniken och virtualiseringstekniken, något som vi idag drar nytta av bland annat inom våra minecraft-spelservrar.

 

 

Om system- & serverstatus för våra spelservrar inom Minecraft